Figuranten gezocht voor Nolans ‘Dunkirk’

Nieuws
door Admin
maandag, 13 juni 2016 om 9:17
dunkirk
De opnames bij Urk voor de nieuwe Christopher Nolan-film ‘Dunkirk’ beginnen over twee weken. Dat blijkt uit een oproep van een castingbureau dat figuranten zoekt voor deze film die deels in het IJsselmeer wordt opgenomen. Deze figuranten moeten beschikbaar zijn van 24 juni tot en met 22 juli.
Het gaat om blanke mannen tussen de 18 en 40 jaar die als soldaat, zeeman en marinier worden ingezet. Mannen tot 1,86 meter mogen meedoen, met kledingmaat 48 tot en met 56. Kort geschoren koppies zijn niet welkom, alle figuranten worden op de filmset geknipt. En zwemdiploma is verplicht: de opnames zijn op het water. Ze moeten twee tot acht dagen beschikbaar zijn in de opnameperiode. Per dag levert het 70 euro op, draaidagen kunnen wel oplopen tot twaalf uur.
Vlucht vanuit Duinkerken
‘Dunkirk’ gaat over de evacuatie van geallieerde troepen uit het Noord-Franse Duinkerken in 1940, op de vlucht voor het Duitse leger. De film komt medio 2017 uit. Bekende acteurs zoals Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh en Mark Rylance.


Delen met