Nederlandse Box-Office: de Hobbit verslaat de Mol

Nieuws
door Jon
maandag, 15 december 2014 om 22:20
hobbit20poster
The Hobbit: The Battle of the Five Armieskende een ijzersterke opening aan de Nederlandse box-office.
Peter Jackson kreeg veel kritiek voor zijn keus omThe Hobbit
in drie delen te verfilmen.
the hobbit the battle of the five armies 15021409 ps 1 s low
Waarschijnlijk was dat artistiek gezien inderdaad geen goed idee, maar je kunt het Jackson bijna niet kwalijk nemen. Het bioscooppubliek lijkt simpelweg geen genoeg te krijgen van de verhalen van Tolkien.The Battle of the Five Armies, Jackson's laatste Hobbitfilm, opende dit weekend in Nederland met een opbrengst van ruim 1,8 miljoen euro. Het had een bioscoopgemiddelde van 8180 euro.
The Hobbitversloeg daaarmee dit weekendGooische Vrouwen 2, dat vorige week nog een fantastisch openingsweekend kende. En ondanks de tweede plek presteerde de film met Linda de Mol ook dit weekend fantastisch met een opbrengst van 1,5 miljoen euro. Per bioscoop had de film zelfs een hoger gemiddelde (10.104 euro) danThe Hobbit.
De top 5 van dit weekend vord vervolmaakt doorThe Hunger Games: Mockingjay,The Penguins of MadagascarenMees Kees op de Planken. Dat betekent dat de gehele top 5 van dit weekend uit sequels bestaat. Wat dat betreft is het maar goed datMr. Turner een sterk openingsweekend kende. We vinden Mike Leigh's film terug op de twaalfde plek met een opbrengst van ruim 73.000 euro. Dat is een uitstekende prestatie als je bedenkt dat de film in slechts 26 bioscopen te zien was.
Hieronder volgt de volledige top 10 van dit weekend
1(-) The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2 (1) Gooische Vrouwen 2
3 (2) The Hunger Games: Mockingjay
4 (3) The Penguins of Madagascar
5 (6) Mees Kees op de Planken
6 (4) Interstellar
7 (5) Pak van mijn Hart
8 (7) Horrible Bosses 2
9 (8) Samba
10 (9) John Wick
Delen met