Nieuwe cast Ghostbusters onthuld

Nieuws
woensdag, 28 januari 2015 om 8:20
melissamccarthy
De vrouwelijke cast vanGhostbustersis bekendgemaakt.
Regisseur Paul Feig (Bridesmaids, The Heat) heeft vandaag de vrouwelijke hoofdrolspelers van zijn Ghostbusters-reboot onthuld. Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Leslie Jones en Kate McKinnon zullen binnenkort de strijd aangaan met geesten en andere paranormale verschijnselen.

De nieuwe Ghostbusters -film is al een poos in de maak. Enkele jaren geleden werkte Harold Ramis, die in de oorspronkelijke film uit 1984 de rol van Egon Spengler vertolkte, aan een sequel waarin de vroegere Ghostbusters de fakkel zouden doorgeven aan nieuwe, jongere collega's. Ook acteurs Bill Murray en Dan Aykroyd stonden op het punt terug te keren. Maar na het overlijden van Ramis in februari 2014 besloot de studio het over een andere boeg te gooien. Paul Feig werd aangesteld als regisseur en de studio veranderde het project in een reboot met een vrouwelijke cast.
Opvallend is dat de makers zich ook ditmaal lieten inspireren door Saturday Night Live . Net als Murray en Aykroyd startten ook Wiig, Jones en McKinnon hun acteercarrière bij het populaire sketchprogramma. Er wordt bovendien gesuggereerd dat Murray ook in de reboot een rol zal vertolken. Het zou gaan om het personage Martin Heiss, een man
die niet gelooft in het bovennatuurlijke en daarom de Ghostbusters het vuur aan de schenen legt.
Ghostbusters wordt in de zomer van 2016 in de bioscoop verwacht.
Delen met