De bioscooppremières van 14 juli

Nieuwsberichten
woensdag, 13 juli 2011 om 8:00
kaartje icon
Welke film gaat het dit weekend worden? Zin in actie op het grote scherm of toch liever intieme arthouse? MovieSense geeft het complete overzicht van alle bioscooppremières van deze week.
Deze week wijkt bijna alles voor het laatste deel uit de Harry Potter-reeks die in alle mogelijke varianten (2D, 3D, OV, NL, IMAX) bezit neemt van zo'n beetje alle bioscopen. Maar een paar distributeurs hebben het aangedurfd om nog wat kleine films in een handvol zalen uit te brengen. Daar zitten dan wel weer een paar interessante films bij: een portret van de Franse president, revolutionair Rome eind jaren '60 en een Nederlandse documentaire over vruchtbaarheidsrituelen. Maar wat de nummer 1 van de Box Office volgende week zal zijn, zal niemand verbazen...
is dit jaar dé film waar iedereen naar uitkijkt. In dit allerlaatste deel van de Harry Potter-cyclus barst de strijd pas echt los tussen de goede en kwade krachten binnen de tovenaarswereld. Niemand is nog veilig en niets is meer wat het ooit was. Harry Potter komt steeds dichterbij de allesbeslissende confrontatie met de Heer van het Duister en zal als Uitverkorene misschien wel het ultieme offer moeten brengen. Het einde nadert. Dit is het slot. Opnieuw onder regie van David Yates, met natuurlijk Daniel Radcliffe als Harry Potter, Rupert Grint als Ron Wemel, Emma Watson als Hermelien Griffel en Ralph Fiennes als Voldemort. | |
harry potter and the deathly hallows part 2
is een genadeloos portret van Nicolas Sarkozy. De film volgt Sarkozy in zijn race naar het presidentschap, boordevol vuile trucs en conflicten achter de schermen. Het verhaal van een man die een machtsstrijd wint en zijn vrouw Cécilia verliest. Tussen 2002 en 2007 vond de onvermijdelijke opmars van Nicolas Sarkozy plaats. Na de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in 2002 is de aanstaande president, Nicolas Sarkozy, zeker van de overwinning, maar naar één persoon op zoek: zijn vrouw Cécilia. De vijf jaar die zijn verstreken worden in La Conquete in beeld gebracht. Naast de politieke strijd voert Sarkozy ook een echtelijke strijd met zijn (toenmalige) echtgenote Cecilia (Florence Pernel).
la conquete
1968, Rome is het toneel van linkse studentenopstanden. De jonge politieman Nicola, tevens gepassioneerd liefhebber van theater, wordt door zijn bureau undercover geplaatst als een revolutionair student om zo te infiltreren in de protestbeweging. Aan de universiteit ontmoet hij Laura, een meisje uit de katholieke Italiaanse bourgeoisie, een briljant studente die droomt van een wereld zonder onrecht, en Libero, de leider van de studentenbeweging die droomt van een revolutie. Ze raken met z'n drieën verweven in een web heftige emoties enLaura moet kiezen tussen twee mannen. is een meeslepend drama, dat zowel een cruciale periode uit de Italiaanse moderne geschiedenis weergaloos verbeeldt, als ook een universele ode aan de liefde is.
il grande sogno
Het wonder van de vruchtbaarheid is eigenlijk altijd een wonder gebleven. In tal van culturen heeft het geleid tot bijzondere rituelen, om de goden gunstig te stemmen, om het verdriet te verzachten, om hoop te blijven koesteren. Ze geven vorm aan emoties die moeilijk in woorden te vatten zijn. Filmmaakster Aliona van der Horst volgde het spoor van de eigenzinnige Nederlands-Japanse pianiste Tomoko Mukaiyama die rond het thema vruchtbaarheid een enorm kunstwerk maakte. Opgetrokken uit duizenden witte jurkjes creëerde zij een kathedraalachtige ruimte waarin bezoekers, als in een ritueel, ronddwaalden en tot intieme ontboezemingen kwamen.
water children
Delen met