Vorige week plaatsten we de top 10 beste gameverfilmingen . Ditmaal heeft MovieSense de top 10 slechtste gamefilms ooit gemaakt.
Vorige week werd duidelijk dat zelfs de 'goede' gameverfilmingen nog steeds vallen onder slechte tot matige fil Maak je nu klaar voor de grootste wanproducten der gamefil
Regisseur Uwe Boll staat bekend om zijn slechte gameverfilmingen. Ook wordt hij gekenmerkt door het afschuiven van de reden voor het uitblijven van het bioscooppubliek op alles en iedereen en kritiek erg persoonlijk op te nemen. Filmcritici zijn idioten die zijn geniale creaties niet snappen en bioscopen geven alleen voorrang aan grote blockbusters, tenminste volgens Boll.
Met Postal gaf Boll de belofte een slimme politieke satire te maken en hierin tevens wraak te nemen op de mensen die zich tegen zijn films keerden. Het bleek een dom misbaksel te zijn met beledigende grappen. De film draaide in Amerika slechts in vier bioscopen, volgens Boll omdat ze bang waren deze kritische film te draaien.
In wordt het verhaal verteld van Kolonel Guile (Jean Claude van Damme) die opdracht krijgt drie gegijzelden te redden van de slechte Generaal Bison. Guile krijgt hierbij hulp van een hele reeks aan Street Fighter karakters, waaronder Cammy (Kylie Minogue in legerpakje), Chun Li, Ken, Honda en natuurlijk Ryu.
Dit is verder ook het enige dat de film gemeen heeft met het spel. Regisseur Steven E. de Souza wilde graag dicht bij het spel blijven, maar omdat hij er zoveel bekende karakters in wilde proppen, eindigde dit in een grote verdraaiing van het originele verhaal. Wat je overhoudt is een film met herkenbare karakters, geen verhaal en belachelijk komische vechtscènes.
De bioscopenzalen zaten snel vol toen de verfilming van draaide. De rolprent was namelijk één van de drie films waar voorafgaand de trailer van gedraaid werd. Na enkele minuten waren de zalen dan ook weer leeg, op een aantal gamefans na.
De Wing Commander spellen hadden al veel weg van een film, met een spannend verhaal en tussenfilmpjes met echte acteurs. Zo heeft Mark Hamill (Star Wars) een hoofdrol in het spel. De spelbedenker nam zelf de verfilming op zich en verving Hamill door Freddie Prinze Junior. Helaas maakt tieneridool Freddie het hoofdpersonage totaal oninteressant en de belabberde special-effects deden de film ook geen goed.
Een episch verhaal in de stijl van met John Rhys-Davies, Ron Perlman en Jason Stratham op de acteurslijst. Klinkt goed toch? Totdat de naam van Uwe Boll genoemd wordt als regisseur. Misschien valt het toch nog mee, misschien heeft Boll een sterk verhaal neergezet. Stratham speelt een boer met de voor de hand liggende naam Farmer. Hij trekt eropuit om zijn vrouw te redden en de dood van zijn zoon te wreken. Verantwoordelijk zijn de Krugs, lijkend op Orks, onder leiding van de gemene tovenaar Gallian.
Misschien zijn Krugs die zichzelf in brand steken en hunzelf via een katapult naar de vijand werpen toch iets teveel van het goede. De film heeft weinig met de spelserie Dungeon Siege te maken en bovendien jat Boll volop uit andere fil Zelfs hiermee weet Boll de film nog niet te redden.
is het vervolg op de film uit 1995. Wacht eens even, hebben we die film niet eerder gezien? Jawel, de originele film stond . Het vervolg is echter niet te pruimen.
Voor een goede film is een geloofwaardig verhaal, goed acteerwerk van acteurs en een op zijn minst, boeiend verloop nodig. Geen van deze drie dingen zit in deze film. Daarvoor in de plaats krijg je een te uitgebreid scala aan Mortal Kombat karakters naar je oren geslingerd en zal alleen de echte doorgewinterde Mortal Kombat fan deze uit elkaar kunnen houden en iets zinnigs van deze rolprent kunnen maken.
gooit de personages van het eerste en tweede spel bij elkaar en mixt dit door elkaar tot een vrijwel onbegrijpelijke mengeling van belachelijke verhaallijnen. Rayne is een Dhampir - half-mens, half-vampier. Dit door een slechte vampierenkoning die haar moeder verkracht heeft, en daar is zij uiteindelijk het resultaat van geworden. Laat ik het kort houden, zodat iedereen het nog kan begrijpen: Rayne is uit op wraak.
Nu was het spel al een matig werkje, maar met het verhaal van moordlustige vampiers, half-vampiers en een dosis andere enge wezens zou je toch op zijn minst een semi-enge film moeten kunnen creëren. Tja, dat had gekund, als de wapens ook maar een beetje echt hadden geleken. Een met zilververf beschilderd karton is niet, ik herhaal, niet geloofwaardig. Het zou hebben geholpen als bloed ook daadwerkelijk uit de wond was komen stromen in plaats van ergens tien centimeter erboven. Jammer dat de film in 2007 alsnog een vervolg heeft weten te scoren.
De film is gebaseerd op het gelijknamige beat-em-up spel uit 1987. Met een verhaal dat er op neerkomt dat twee broers een magisch amulet moeten beschermen tegen een slechte bendeleider Kogo Shuko, gespeeld door Robert Patrick. De broers worden gespeeld door een blanke en een Aziaat (is dat genetisch mogelijk?). Robert Patrick kennen we natuurlijk als de angstaanjagende robot uit . Beslist angstaanjagend is het hier om Patrick in deze rol te zien als geblondeerde slechterik. We zetten de karakters even naast elkaar, al zou Patrick waarschijnlijk het liefst alle foto's en video's vernietigd zien.
Wat hou je nog over met de slechte dialogen en belabberde special-effects? Één ding: Alyssa Milano. Zij is het enige goede aan deze hele film en de enige reden die je kunt hebben om hem te gaan kijken. Nee wacht, er is nog een reden: het geblondeerde haar van Robert Patrick.
Vreemd, hoe regisseurs goede spellen ontdekken met het idee deze te verfilmen en er vervolgens een film van maken die ten eerste niets met het spel te maken heeft, en ten tweede ook nog eens hele slechte films zijn. valt onder deze categorie. De film is dan weliswaar een prequel op het verhaal dat in de spellen wordt verteld, maar heeft er eigenlijk stiekem niets mee te maken. Jawel, we hebben weer te maken met onze vriend Uwe Boll.
Een groep jongeren reist af naar een eiland met de naam Isla del Morte, oftewel het eiland van de dood. Voor mensen die nog niet doorhadden dat ze naar een, waarschijnlijk zeer slechte, horror aan het kijken waren zal dit de reden zijn om af te haken. De mensen die nog een poging wagen verder te kijken, komen er dan achter dat het eiland verlaten is. Of, toch niet? Nee het eiland wordt nu bewoond door moordlustige zombies die het op onze helden voorzien hebben. Boll hoopt de aandacht enigszins vast te houden met zinloze topless-scènes, maar het is vergeefs. Deze film komt niet verder als het label ' belabberde horror'. Het is dan ook jammer dat er helaas ook het label 'gameverfilming' aan zal worden gegeven. Terwijl het spel best te pruimen was, kan dit van de film niet gezegd worden.
In je leven stel je jezelf wel eens bepaalde vragen. "Is er leven na de dood?" of "bestaat er een God?", maar vooral "hoe krijgt Uwe Boll toch altijd een paar bekende namen in zijn film?".
Ditmaal zijn het Christian Slater, Tara Reid en Stephen Dorff die Boll heeft weten te strikken. Dat Reid in de film zit kan ik nog snappen, aangezien ze toch geen verschil ziet tussen een uitmuntend filmscript of de tv-gids. Bovendien hoeft Reid alleen mooi te zijn, de rest acteert wel. Natuurlijk heeft ook deze film bijna niets te maken met het spel, is het verhaal achterlijk slecht en zien de computereffecten er ook uit als effecten uit de computer. De actiefilm van Boll, was ooit begonnen als script voor een slimme thriller. Boll stak hier natuurlijk een stokje voor, want aan de film ontbrak actie, autoachtervolgingen, seksscènes, niet echt uitziende hondmonsters en een blonde knappe archeologe met niet echt uitziende grote tieten.
"The worst thing I ever did? ", aldus acteur Bob Hoskins
Mario is het bekendste gamekarakter en de populariteit van de spellen leidde tot de eerste gameverfilming ooit. Er zijn vele Mario spellen, maar de basiselementen zijn altijd gelijk: de besnorde broers Mario en Luigi, moeten Princess Peach redden uit de klauwen van het monster Bowser.
Daar gaat het al mis! De Italiaanse broers worden gespeeld door een Brit (Bob Hoskins als Mario) en een Latino (John Leguizamo als Luigi), bovendien heeft Luigi om een of andere reden geen snor. Bowser is geen schildpadachtig monster, maar gewoon Dennis Hopper met een raar kapsel. Al stamt zijn karakter wel weer af van de dinosaurus.... Wat dinosauriër te maken hebben met Mario? Je kent het verhaal over de meteoor die de aarde trof en alle dino's deed uitsterven? Dat is blijkbaar niet helemaal waar, althans volgens deze film.
De meteoor zorgde ervoor dat er een parallelle wereld ontstond, waarin de dino's in leven bleven en evolueerden als menselijke wezens. Je gaat je afvragen of de schrijvers het spel ooit hebben gespeeld, of dat ze zelf misschien afkomstig zijn van een parallele wereld. Oh ja, het plot: Dennis Hopper met raar haar Bowser heeft kwade plannen en wil beide werelden samenvoegen en natuurlijk de prinses ontvoeren.
Nee niet Peach, welk gamers mee bekend zijn. Een andere prinses, de minder bekende Princess Daisy. Als je denkt dat de verminking van de goede Mario naam hier stopt heb je het mis. Volgens de absurde logica van de schrijvers is Toad in de rolprent geen paddenstoel, maar een dino en zijn de slechte Goomba paddenstoelen torenhoge figuren met een mensenromp en miniatuur reptielenhoofd. Gelukkig ziet Bob-omb de bom op de foto hieronder er wel uit zoals in het spel, alleen jammer dat de gemiddelde sinterklaarsuprise er nog beter uit ziet.
Wat er nog meer mis is met Super Mario Bros ? De vrolijk gekleurde en kindvriendelijke wereld van Mario wordt verandert in een duistere deprimerende wereld. Indien je nog niet afgehaakt bent op het moment dat Mario met zijn hoofd in de boezem zit van een dikke negerin, dan is het heel goed mogelijk dat je het einde van de film bereikt. De makers flikken het hier ook nog eens om te eindigen met een cliffhanger. Overigens leren we wel de achternaam van Mario...dat is: Mario.