Remco de Weerd

Nieuws
dinsdag, 01 mei 2012 om 9:47
remco
Remco de Weerd
In zijn jeugd keek Remco niet bijzonder veel fil Vooral nagesynchroniseerde films met pratende dieren en tekenfilms van Disney. Tot hij op een kinderfeestje in groep achtThe Last Samuraizag. Het bleek liefde op het eerste gezicht.
Heroïsche mannen die vochten voor eer, liefde en vaderland, dat was wat. Zijn ouders gaven niet altijd meteen toestemming aan zulke gewelddadige films met onthoofdingen en afgehakte ledematen, maar ook zij moesten er steeds meer aan geloven.
Zo ontstond er al snel een grote collectie vol epische, historische en actiefil Snel werd hij volwassen en prikte door de heroïek van het verleden heen, net zoals die van de hedendaagse actiehelden. Tegenwoordig draait hij zijn handen er nog steeds niet voor om, maar meer dan vermaak is het niet meer voor hem. Voor diepgang zoekt hij nu zijn heil in films waarin existentiële vragen een grote rol spelen. Hij durft ook wel te zeggen dat zijn smaak verbeterd is door de nog niet vele jaren heen.
Zijn favoriete films zijnInto the Wild, The New Worlden127 Hours. Favoriete regisseurs zijn Clint Eastwood, Terrence Malick, Danny Boyle, Christopher Nolan, Darren Aronofsky, Michael Mann en Quentin Tarantino. Zijn favoriete acteur is Russell Crowe.
Bekijk hier alle recensies die Remco voor MovieScene schreef .
Delen met