The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 domineert Amerikaanse box office tijdens Thanksgiving

Nieuws
zondag, 30 november 2014 om 21:45
the hunger games mockingjay part 1 60082372 ps 2 s low
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1was wederom de best bezochte film van het weekend.
Tijdens het Thanksgivingweekend ging The Hunger Gamesde strijd aan met oude en nieuwe concurrenten om de eerste plek van de Amerikaanse box office. Al weken zijn de films Big Hero 6enInterstellar niet uit de top van de box office te denken. Daarnaast kregen de films ook concurrentie van nieuwkomersPenguins of MadagascarenHorrible Bosses 2. Ondanks alle concurrentie wistThe Hunger Games: Mockingjay - Part 1wederom de eerste plek in de Amerikaanse box office te veroveren.
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1bracht tijdens het Thanksgivingweekend een slordige 57 miljoen dollar op. De film met Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson in de hoofdrol liet daarmee alle concurrentie achter. Wereldwijd is de film ook populair. De totale opbrengsten staan inmiddels op een kleine 380 miljoen dollar.Mockingjay - Part 1is daarmee nu al een van succesvolste films van het jaar. In het lijstje van meest lucratieve films van het jaar staat de film op momenteel op de elfde plek.
the hunger games mockingjay e28093 part 1 jennifer lawrence 9
Penguins of Madagascarging dit weekend in première in Amerika. DeMadagascar spin-off eindigde achterThe Hunger Gamesop de tweede plek in de Amerikaanse box office. De animatiefilm bracht tijdens het openingsweekend ongeveer 26 miljoen dollar op. Wereldwijd staat de teller na een weekend op 60 miljoen dollar.Big Hero 6veroverde de derde plek. De Disney-film bracht tijdens het vierde draaiweekend bijna 19 miljoen dollar op. De film heeft inmiddels ruim 216 miljoen dollar opgebracht.
InterstellarenHorrible Bosses 2streden dit weekend om de vierde en vijfde plek in de Amerikaanse box office. Beide films brachten ruim 15 miljoen dollar op, maar het lijkt erop datInterstellarnet iets beter heeft gepresteerd. De film van Christopher Nolan heeft inmiddels ruim 477 miljoen dollar opgebracht.Horrible Bosses 2beleefde een vrij teleurstellende première. De opbrengsten van het openingsweekend vielen tegen vergeleken met de opbrengsten van zijn voorganger (28 miljoen dollar).
Dumb and Dumber Toeindigde dit weekend op de zesde plek in de box office.The Theory of Everything pakte de zevende plek.Gone Girlmet Ben Affleck nam de achtste plek in beslag. Birdmanwist de negende plek te veroveren.St. Vincent eindigde op de tiende plaats en sluit daarmee de Amerikaanse box office top 10 af.
Delen met